GenelRöportajlarVoleybol Haberleri

Jovana Brakocević-Canzian, Polonya basınına samimi açıklamalarda bulundu

Tecrübeli oyuncu Jovana Brakocević-Canzian da Polonya basınına konuştu. Geçmişten günümüze kariyerinden, Türkiye’den ve ülkesinden bahseden Jovana, samimi açıklamalarda bulundu.

Sahneye çıktığımda oyunu hala kazanmak istiyorum

 Kariyerinin ilk yıllarındaki kazanma hırsınız koruduğunu vurgulayan Jovana: “. Ligin en eski voleybol oyuncularından biriyim, ancak hala bu sporu, maçları kazanmayı seviyorum. Sahaneye çıktığımda oyunu kazanmak istiyorum, kariyerimin başlangıcındaki gibi, 21 yıl önce. Zaman içinde oyun tarzım evrildi. Kariyerimin ilk günlerinde, esasen güç ve rakibi güçlü bir hücumla yenebilme arzusuyla ilgiliydi. Zamanla, diğer çözümleri takdir etmeye başladım ve akıllı bir smaçla sayı almanın da değerli olabileceğini fark ettim.”

İstanbul’u gerçekten seviyorum, hayat dolu bir şehir

 İstanbul’a olan bağını da anlatan Jovana: “Türkiye’de kendimi harika hissediyorum. İstanbul’u gerçekten seviyorum, hayat dolu bir şehir, birçok fırsat ve çeşitli şekillerde zaman geçirme imkanları var. Beşiktaş’tan teklif aldığımda, yıllar sonra Türkiye’ye memnuniyetle geri dönmeye ve her şeyi tekrar deneyimlemeye karar verdim. Ancak eklemek isterim ki Polonya’daki önceki yıllarımızdan da çok güzel anılarım var.” dedi.

Szczecin, İstanbul’dan kesinlikle daha sakin, ancak yaşanabilir bir şehir

 Polonya’nın doğal güzellikleriyle ve sakinliğiyle bilinen Szczecin’den bahseden Jovana: “Spor dışında, ailemle birlikte Szczecin’de çok iyi hissettik. İstanbul’dan kesinlikle daha sakin, ancak yaşanabilir bir şehir. Özellikle kışın Głębokie Gölü veya Kasprowicza Parkı’nda yürüyüş yaptık. Şehir aynı zamanda birçok ormana sahip, birkaç kez daha uzun yürüyüşlere çıktık ve oğlum için bir sevinç kaynağı olan bir geyiği gördük. Her ülkenin avantajları vardır. Sadece karakterinizin bunlara uyup uymadığı bir sorundur. Polonya’da iyi hissettim ve şimdi Türkiye’de iyi hissediyorum. Tecrübeli bir voleybolcu olarak, takımın ritmini bulmasına yardımcı olmaya çalışacağım.” diyerek sözlerine son verdi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu