GenelVodafone Sultanlar LigiVoleybol Haberleri

Nilüfer’in sultanları lige hazırlanıyor

Geçtiğimiz sezon misli.com Sultanlar Ligi’ni 5. Sırada bitirerek bu yıl ülkemizi  Avrupa’da CEV Challenge  Kupasında temsil edecek olan Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı  ekim ayında başlayacak 2023-2024 Vadofone Sultanlar Ligi öncesi  çalışmalarına Aydın Büyükşehir  Belediyespor ile yaptığı hazırlık maçı ile devam etti.  Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda gerçekleşen karşılaşmada 19-25, 25-20, 25-10, 25-27 setlerle antrenman karşılaşması 2-2  bitti.

????????????????????????????????????

Yabancı oyuncuları Oleksandra Milenko ve Maria Yordanova’nın ülkelerinin milli maçları nedeniyle kadroda olmadığı maçta  Nilüfer Belediyespor rakibini  Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda  ağırladı.  İlk sete  Laura Künzler’in servis turunda 4-0’lık seri ile Nilüfer’in sultanları etkili bir başlangıç yaptı.  İlerleyen dakikalarda Aydın  Büyükşehir  Belediyespor Nilüferli voleybolcuların manşet karşılama zaafından faydalanarak oyunda dengeyi kurdu ve etkili ataklarıyla set ortasına 16-8 önde girdi. Set sonlarında mavi yeşil beyazlı voleybolcular oyun kontrolünü ele alsada farkı kapatamadı ve ilk set 25-19 Aydın Büyükşehir  Belediyespor üstünlüğü ile sona erdi.

İki set karşılıklı sayılarla başladı. Her iki ekipte oyundan düşmeyerek tek sayı farkla skoru set orta kadar götürdü.  Set ortalarından sonra Nilüfer’in  Fransız  pasör çaprazı Lucille Gicquel oyuna ağırlığını koydu ve ard arda aldığı sayılarla  mavi yeşil beyazlı ekibin farkı açmasını sağladı ve bu seti Nilüfer Belediyespor 25-20 kazanarak setlerde durumu 1-1’e taşıdı.

????????????????????????????????????

Üçüncü set ise tamamen Nilüferli voleybolcuların üstünlüğü ile geçildi. Nilüfer Belediyespor bu seti 25-10 gibi ezici bir üstünlükle tamamladı ve setlerde 2-1 öne geçti.  Her iki takım da genç oyuncularına şans verdiği 4. Sette ise çekişmeli ve heyecanlı bir mücadele oldu.  Set sonuna 24-24 eşitlikle  girildi. Uzatma sayılarında Ege temsilcisi 27-25 öne geçerek bu seti aldı ve setlerde 2-2’lik eşitlik sağlandı. Karşılaşma öncesi her iki takım antrenörünün 4 set üzerinden oynamak üzere anlaştığı maç 2-2 lik eşitlikle sona erdi.

Tamer İşler: Hedefimiz ligde ilk 5, Avrupa’da final

Karşılaşma sonrası her iki takım oyuncularını kutlayan Nilüfer Belediyespor Başkanı Tamer İşler “Vadofone  Sultanlar Ligi’nde Bursa’nın tek temsilcisiyiz. Bursa şehri ve Bursa halkına olan sorumluluklarımızın farkındayız. Ligdeki hedefimiz ilk 5 takım içinde yer alarak geçtiğimiz yıl yakaladığımız başarıyı sürdürmek. CEV Challenge Kupası’nda ise  Bursalılara Avrupa Kupası finali izletmek istiyoruz.   Yenilenen kadromuzla bunu başaracak güçteyiz” diyerek,  yeni sezonda tüm voleybol severleri maçlara davet etti.”

Haber ve resimler: Raif Yiğit

????????????????????????????????????

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu