GenelTürkiye LigleriVodafone Sultanlar Ligi

Fenerbahçe Opet, Bursa’dan mutlu ayrıldı

Nilüfer Belediyespor- Fenerbahçe Opet:0-3

Salon: Cengiz Göllü Voleybol
Hakemler : Sadettin Deneri, Zafer Özmen

Setler: 19-25, 15-25, 16-25
Süre: 71 Dakika (27, 22, 22)

Nilüfer Belediyespor: Helene Rousseaux, Sherridan Atkinson, Buse Ünal,  Hümay Topaloğlu, Sabriye Dikmen, Merve İkbal Albayrak (Buse Kayacan/libero, Ceren Çınar, Elif Uzun, 

Fenerbahçe Opet: Kelsey Robinson, Melissa Vargas, Bahar Toksoy Guidetti, Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol, Jordan Thompson (Aylin Sarıoğlu-Melis Yılmaz/ libero, Dicle Nur Babat, Fatma Yıldırım, Sıla Çalışkan, Ozay Kurt Ipar)

Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nin 20. Haftasında Nilüfer Belediyespor, ligin şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe Opet’i konuk etti. Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Asbaşkan Ahmet Göksu, yönetim kurulu üyesi Ersin Yılmaz da izledi.

Bursalılardan çok Fenerbahçe taraftarlarının büyük ilgi gösterdiği ve Cengiz Göllü Salonu’nun dolduğu mücadelede yıldızlar topluluğu karşısında Nilüfer Belediyespor sadece ilk sette direndi ve maçı 3-0 kaybetti.

İlk sete Nilüfer Belediyespor, tecrübeli rakibi karşısında etkili başladı ve 10-8 öne geçti. Hümay’ın iki hücumunda fileye vurmasının ardından teknik molaya Fenerbahçe Opet 11-12 önde girdi. Mola dönüşü Vargas ve Jordan ile sayılar bulan sarı lacivertliler yeniden arayı açtı ve son bölüme 17-20 önde girdi. Bursa temsilcisi çok servis kaçırdığı seti 19-25 kaybetti.

İkinci set yine her iki takımın kaçırdığı servislerle başladı. Bahar ve Kelsey’in hücumlarıyla Fenerbahçe Opet 4 sayılık (3-7) üstünlük bulunca Nilüfer’in molası geldi. Mola dönüşü üç sayı alan Bursa ekibi Fenerbahçe Opet hücumlarında top çıkartamayınca teknik molaya 6 sayı (6-12) geride girdi. Hücumda Jordan ile sayılar bulan sarı lacivertli ekip farkı giderek açmaya başladı (10-18) ve son bölüme12-20 önde girdi. Fenerbahçe Opet seti 15-25 kazanarak 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete Fenerbahçe Opet, Vargas’ın ace olan servisleriyle başladı. 0-5 Vargas’ın kaçırdığı servisle sayı alan Nilüfer Belediyespor, rakibinin hücumlarını durduramadı: 4-10 Konuk takım teknik molayı 6-12 önde geçti. Üst üste sayılar bulan Nilüfer farkı 4 sayıya (10-14) indirmeyi başardı. Eda Erdem’in hücumları sonrasında sarı lacivertliler sayıları 13-19 yaptı.Eda’nın servislerini çıkartamayan Nilüfer Belediyespor son bölüme 13-21 geride girdi. Fenerbahçe Opet seti 16-25 karşılaşmayı ise 3-0 kazandı.
A.Cemal Ekentok-TekinAteşnal

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu