GenelVodafone Sultanlar LigiVoleybol Haberleri

Filenin Sultanları’nın yeni sponsoru Vodafone oldu

Vodafone'dan Dünya kadın voleyboluna yapılan en büyük yatırım

Spor alanında yaptığı başarılı sponsorluklarla tanınan Vodafone, Türkiye Voleybol Federasyonu’na bağlı en üst klasman kadınlar ligi olan Sultanlar Ligi’nin isim sponsoru  ve Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımlar Ana Sponsoru oldu. Buna göre, Sultanlar Ligi’nin yeni adı Vodafone Sultanlar Ligi olacak. Türkiye Voleybol Federasyonu ile dünyada kadın voleyboluna, Türkiye’de ise kadın sporuna yönelik en yüksek ve kapsamlı sponsorluk anlaşmasına imza atan Vodafone’un desteği 3 yıl sürecek.

  12 Ekim 2023 Türkiye’de sporun en önemli destekçilerinden biri olan Vodafone, bugüne kadar yaptığı başarılı spor sponsorluklarına bir yenisini daha ekledi. Maraton, futbol ve espor gibi branşların ardından voleybola da destek vermeye başlayan Vodafone, Sultanlar Ligi İsim Sponsoru ve Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımlar Ana Sponsoru oldu. Buna göre, A Milli Kadın Voleybol Takımı ve tüm alt yaş grubu (U21, U19, U17) takımlarının kullandığı formaların göğsünde Vodafone logosu bulunacak. Türkiye Voleybol Federasyonu’na bağlı en üst klasman kadınlar ligi olan Sultanlar Ligi’nin yeni adı ise Vodafone Sultanlar Ligi olacak. Vodafone, Sultanlar Ligi logosunu da değiştirdi. Türkiye Voleybol Federasyonu ile birlikte dünyada kadın voleyboluna, Türkiye’de ise kadın sporuna yönelik en yüksek ve kapsamlı sponsorluk anlaşmasına imza atan Vodafone’un desteği 3 yıl sürecek.

Vodafone’un kadın voleyboluna desteği, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar, Milli Takım sporcuları ve Vodafone Sultanlar Ligi’nde mücadele eden takımların kaptanlarının katılımıyla Çırağan Sarayı’nda düzenlenen toplantıda duyuruldu.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, şunları söyledi:

“Dünya devi Vodafone ile işbirliğimizi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünyanın en önemli yıldızlarının forma giydiği, tüm voleybol dünyasının en iyi ligi olarak kabul edilen, herkesin anbean yakından takip ettiği Sultanlar Ligi, artık ‘Vodafone Sultanlar Ligi’ olarak anılacak. İşbirliğimiz çerçevesinde Vodafone ayrıca dünya bir numarası olan A Milli Kadın Voleybol Takımımızın ve alt yaş Kadın Milli Takımlarımızın da ana sponsoru olacak ve Sultanlarımızın göğsünde yer alacak. Filenin Sultanları’nın elde edeceği yepyeni başarılarda akıllara Vodafone’un gelmesini ve markamızla özdeşleşmeyi temenni ediyoruz. Çünkü her iki marka da kendi alanlarında dünya bir numarası. Anlaşmamızın uzun yıllar devam etmesi dileğiyle. Türk voleybolu için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy ise şöyle konuştu: 

“Toplumların birleştiricisi olan sporun ekonomik ve sosyal gelişimde üstlendiği işlevin bilinciyle spora büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar farklı spor dallarında çeşitli sponsorluklarımız oldu. Şimdi de bu deneyimimizi voleybol alanına taşıyoruz. GfK’nın spor sponsorlukları alanında yaptığı araştırmaya göre, kadın voleybolu, tüm spor branşları arasında %58 ile en çok takip edilen ikinci branş. Tüketicilere göre Türkiye’nin en başarılı olduğu spor branşlarının başında %72 ile kadın voleybolu geliyor. Ülke olarak, voleybolda son derece başarılıyız. Bu başarılarımızı daha geniş kitlelere duyurmamız ve bunu sürdürülebilir bir anlayışla yapmamız gerekiyor. 2007 yılından bu yana yaptığı çalışmalarla kadınların güçlenmesini destekleyen bir şirket olarak, bugün de Türk kadın voleybolunun yanında duruyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyet kadınlarının yanında durmaktan gurur duyuyoruz. Voleybola sürekli destek veren markalardan biri olmak, sporseverlerin yakından takip ettiği kadın voleybolunu çok daha geniş kitleler tarafından bilinir kılmak istiyoruz. Bu anlayışla, Sultanlar Ligi  İsim Sponsoru ve Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımlar Ana Sponsoru olduk. Temel hedefimiz, elde ettiği başarılarla dünya sıralamasında birinci sırada yer alan A Milli Kadın Voleybol Takımımıza ve dünyadaki en başarılı voleybol oyuncularının karşılaştığı Vodafone Sultanlar Ligi’ne en iyi desteği sağlamak. Türkiye Voleybol Federasyonu ile imzaladığımız bu anlaşmayla, dünyada kadın voleyboluna yapılan en büyük desteği sağlamış oluyoruz. Bu anlaşma, aynı zamanda Türkiye’de kadın sporuna sağlanan en yüksek ve kapsamlı sponsorluk anlaşması. İşbirliğimizin her iki taraf için de önemli kazanımlar sağlayacağına ve çok verimli geçeceğine inanıyoruz. Bu değerli ortaklık için Sayın Başkan nezdinde tüm voleybol camiasına teşekkür ediyoruz.”

Özel iletişim çalışmaları ve projeler yapacak

Vodafone, sponsorluklar kapsamında yapacağı özel iletişim çalışmaları ve projeler ile kadın voleybolcuların yanında duracak. Dünyanın önemli liglerinden biri olan Vodafone Sultanlar Ligi’nde oynanan maçlarda seyircilere daha fazla deneyim ve eğlence sunmak için çalışmalar yapacak olan Vodafone, aynı zamanda Dünya Voleybol Federasyonları Birliği ve Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun organize ettiği turnuvalarda entegre edilen ileri seviye maç teknolojilerini Türkiye’deki maçlarda da kullanabilmek için girişimlerde bulundu. Vodafone ayrıca, global teknolojilerini de voleybola taşıyarak dünyada ilk kez denenecek vaka çalışmalarını hayata geçirmeyi planlıyor. Sponsorluk geçmişinden öğrendikleri ve marka değerleri doğrultusunda mevcut projelere en yüksek seviyede katkıda bulunup yeni projelerle de ülkede voleybolu daha ileri seviyeye taşımak isteyen Vodafone, Vodafone Sultanlar Ligi için gerçekleştirmeyi planladığı projelerle hem takımların hem de voleybolseverlerin deneyimini daha da geliştirmeyi, voleybolun dünyada ve Türkiye’de bilinirliğinin artmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Vodafone hakkında

Vodafone, Avrupa ve Afrika’nın en büyük telekom şirketidir. Daha iyi bir gelecek hedefiyle, bireylerin yaşam kalitesini artıran, kritik sektörlerde dijitalleşmeyi sağlayan, kapsayıcı ve sürdürülebilir dijital toplumları mümkün kılan teknolojileri sunuyoruz.

17 ülkede 300 milyonu aşkın müşteriye mobil ve sabit iletişim hizmetleri sunuyor, 46 ülkede daha mobil ağlarda iş ortaklıkları yürütüyoruz. Aynı zamanda, Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında dünya lideri bir şirket olarak, 167 milyonu aşkın cihaz ve platformu birbirine bağlıyoruz. Afrika’nın en büyük finansal teknoloji platformu Vodacom Finansal Hizmetler ve M-Pesa ile 7 ülkede 71 milyonu aşkın kişiye hizmet veriyoruz.

2040 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmak ve çevresel etkimizi azaltmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı şekilde, müşterilerimize de 2030 yılına kadar 350 milyon ton karbon emisyonunu azaltmada yardımcı oluyoruz. Ayrıca, 2025 yılına kadar şebeke atıklarımızın yüzde 100’ünü yeniden kullanma, yeniden satma ya da geri dönüştürme hedefimiz doğrultusunda, cihaz atıklarının azaltılmasına yönelik aksiyonlarımıza devam ediyoruz. 

Daha fazla bilgi için www.vodafone.com adresini ziyaret edebilir, @VodafoneGroup Twitter hesabımızı takip edebilir ve www.linkedin.com/company/vodafone adresinden LinkedIn bağlantısı kurabilirsiniz.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu