GenelRöportajlar

Galatasaray Yüzünden Kırmızı Rengi Hayatımdan Çıkardım

Fenerbahçe’nin 18 yaşındaki Rus voleybolcusu Arina Fedorovtseva’da ezeli rekabet ile ilgili çarpıcı yorum

‘Bu rekabeti tatmadan önce her şeyim kırmızıydı, şimdi pembe. Çünkü biz Fenerbahçe’deyiz, kırmızı Galatasaray’dır’

“Normal hayatta Galatasaraylıların çoğunlukta olduğu bölgeye gidersem kimse bana zarar vermez ama iş maça geldiğinde tansiyon çok yüksek.”

“Fenerbahçe’de kırmızı giymeniz önerilmez. Hatta saatler veya aksesuarlar… Hiçbir yerde yazmıyor, söylenmemiş kurallar ama her şey onlarla dolu.”

“Galatasaray formalılarla fotoğraf çekilip bu kulübün formalarına imza atmamam gerek. Takımlarımız uzlaşmaz rakipler ve oyunun kuralına uymalısın.”

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı’nın Rus yıldızı Arina Fedorovtseva sarı lacivertlilerin ezeli rakip Galatasaray ile rekabetini gördükten sonra en sevdiği renk olan kırmızıyı hayatından çıkardığını söyledi. 18 yaşındaki smaçör Rus basınından sports.ru’ya Türkiye’de yaşadığı tecrübeler ile ilgili çarpıcı bir röportaj verirken Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki rekabetinin günlük yaşamını etkilediğini anlattı.

Türkiye’deki En Büyük Rekabet
Fedorovtseva ezeli rekabetle ilgili olarak şu değerlendirmeleri yaptı: “Türkiye’deki en büyük rekabet Fenerbahçe ile Galatasaray arasında. İki takım ve taraftarları arasındaki gerilim korkunç seviyede. Normal hayatta Galatasaraylıların çoğunlukta olduğu bölgeye gidersem kimse bana zarar vermez ama iş maça geldiğinde tansiyon çok yüksek. Kulübümüzün renkleri sarı ve laciverttir. Galatasaray’ın sarı ve kırmızıları var.

Galatasaray Formasına İmza Atmamalısın

VE gerilimin derecesini anlamanız için şöyle bir örnek vereyim: Fenerbahçe’de kırmızı şeyler giymeniz önerilmez. Hiç kimse. Hatta saatler veya bazı aksesuarlar… Hiçbir yerde yazmıyor. Sadece söylenmemiş kurallar, ama her şey onlarla dolu. Galatasaray forması giyen taraftarlarla fotoğraf çekilip bu kulübün formalarına imza atmamam gerekiyor. Takımlarımız uzlaşmaz rakiplerdir ve oyunun kurallarına uymanız gerekir.

Her Şeyin Kırmızısını Severdim

ŞİMDİ büyük ve korkunç bir sırrı açıklayacağım.; bu rekabeti tatmadan önce en sevdiğim renk kırmızıydı. Kıyafetlerim, diş fırçam, hoparlörüm, kulaklığım, evimdeki mumlar… Her şeyin kırmızısını severdim. Pembe, kırmızıya alternatif olarak hayatıma girdi çünkü F.Bahçe’deyiz. Kırmızı G.Saray’dır. Pembeye karşı çok sıcak değildim ama farklı tonlarını giydim ve zamanla çok alıştım. Önce benim tarzım oldu daha sonra da trend haline geldi.”

Türk Erkekleri Bana Evlenme Teklif Ediyor

“TÜRK erkekleri bana sosyal medyadan sık sık ne kadar güzel olduğumu yazıyorlar, kahve içmeye davet ediyorlar. İstanbul’a geldiğimden bu yana çok sayıda evlenme teklifi aldım. Bu teklifler yüzünden ailemin bana verdiği yüzüğü yüzük parmağıma takmaya başladım. Fenerbahçe’nin medya gününde yüzük parmağımdaydı ve yüzüğü görenler çok üzüldü.
Burada çok fazla ilgi görüyorum. Bazen bir arkadaşımla bir yere gidip bir şeyler içmek zor olabiliyor. Her şeye rağmen İstanbul’a neden geldiğimi kendime hatırlatıp oyunuma odaklanıyorum.”

Voleybola İlgi İnanılmaz

Türkiye’de voleybol çok seviliyor. 7 bin kişilik bir salonumuz var ve büyük maçlarda bu sayıdan daha fazlası tribünde oluyor. Sahada takım arkadaşınızı duyamadığınızı düşünün… Maç boyunca ayaktalar, sürekli tezahürat yapıyorlar. İnanılmaz. Her voleybolcunun böyle bir atmosferi bir kez yaşamasını isterim. Böyle bir topluluk önünde oynarken siz de voleybolcu olarak onlar için daha çok şey yapmak istiyorsunuz. Bu da oyunun kalitesini arttırıyor.”

Babası Olimpiyat Şampiyonu Milli Kürekçi 

19 Ocak 2004’te doğan Arina Fedorovtseva, 2004 Olimpiyat Şampiyonu, 2011 ve 2015 yıllarında da Avrupa şampiyonluğu kazanan Rus milli kürekçi Sergey Fedorovtsev’in kızı. Sporla iç içe büyüyen Arina’nın, kız kardeşi Maria da Rus Milli Ritmik Jimnastik Takımı’nda görev alıyor.

KULÜP BAŞARILARI
2021 Rusya Şampiyonası 3’lük Dinamo Kazan
2020 Rusya Ligi Şampiyonluğu Dinamo Kazan
2020 Rusya Süper Kupa Şampiyonluğu Dinamo Kazan
2020 Rusya Gençler Ligi Şampiyonluğu Dinamo Kazan
2020 Rusya Gençler Kupası Şampiyonluğu Dinamo Kazan
2020 Rusya Kupası Şampiyonluğu Dinamo Kazan
2019 Rusya Kupası Şampiyonluğu Dinamo Kazan
2019 Rusya Gençler Ligi İkinciliği Dinamo Kazan
2021 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası 3.’lüğü F.Bahçe Opet

MiLLi TAKIM BAŞARILARI
2020 CEV U17 Avrupa Şampiyonu
2019 CEV U16 Avrupa 3.’sü
2019 EEVZA U16 Şampiyonluğu
2018 EEVZA U14 Şampiyonluğu
* Doğu Avrupa Voleybol Bölgesel Birliği

BiREYSEL ÖDÜLLERi
2021 Rusya Ligi Final Six En İyi Servis
2020 Rusya Gençler Kupası En İyi Pasör Çaprazı
2020 Rusya Gençler Ligi En İyi Smaçör
2020 U20 Rusya Kupası En İyi Smaçör
2020 CEV U17 Avrupa Şampiyonası En Değerli Oyuncu (MVP)
2020 CEV U17 Avrupa Şampiyonası En İyi Smaçör
2019 CEV U16 Avrupa Şampiyonası En İyi Smaçör
2021 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası En İyi Smaçör*
*Rüya takıma seçildi.

Kaynak: Hürriyet

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu